Dust In The Wind - Kansas

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ[/youtube]
Το τραγούδι Dust In The Wind ηχογραφήθηκε από την αμερικανική progressive rock μπάντα Kansas και γράφτηκε από τον Kerry Livgren (κιθαρίστα του συγκροτήματος). Συμπεριλήφθηκε στον δίσκο "Point Of No Return" ο οποίος κυκλοφόρησε το 1977.

Το Dust In The Wind έπιασε την θέση #6 στα αμερικανικά τσαρτ με τα 100 καλύτερα τραγούδια στις 22 Απριλίου 1978 και ήταν το μόνο single του συγκροτήματος που το κατάφερε.

Το κομμάτι της κιθάρας γράφτηκε από τον Kerry Livgren καθώς έκανε εξάσκηση για να μάθει την τεχνική του fingerpicking. Η γυναίκα του η Vicci άκουγε τον ήχο της κιθάρας, του επισήμανε ότι ήταν ωραίος ο ήχος και τον ενθάρρυνε να γράψει στίχους πάνω σε αυτή τη μελωδία. Ο Kerry δεν ήταν σίγουρος αν θα άρεσε και στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, αλλά όταν οι τελευταίοι το άκουσαν τότε εγκρίθηκε να μπει για ηχογράφηση.

Το Dust In The Wind ήταν το πρώτο ακουστικό τραγούδι των Kansas. Πρόκειται για μία αργή και μελαγχολική μελωδία με φιλοσοφημένους στίχους, διαφορετικούς από τα άλλα τραγούδια που έγιναν hit όπως το "Carry On Wayward Son" και το "Point Of No Return". Πρόκειται για έναν διαλογισμό στην θνητότητα και μια σιγουριά για τον θάνατο. Το λυρικό θέμα πετυχαίνει μια ομοιότητα και μας προτρέπει στην Γένεσση 3:19 ("...for dust thou art, and unto dust shalt thou return.") αλλά η πραγματική έμπνευση προήλθε από το βιβλίο "Native American" το οποίο επρόκειτο για μια ποιητική συλλογή η οποία περιέχει την γραμμή "for all we are is dust in the wind."

Στο συγκεκριμένο τραγούδι και οι δύο κιθαρίστες παίζουν ταυτόχρονα με εξάχορδες κιθάρες με διαφορετικά κουρδίσματα η κάθε μια τους για να προσδώσουν έναν ήχο ίδιο με κιθάρας δωδεκάχορδης. Το ορχηστρικό μέρος της γέφυρας του τραγουδιού περιλαμβάνει μια ξεχωριστή μελωδία και αρμονία για βιολί και βιόλα.



Lyrics

I close my eyes
Only for a moment and the moment's gone
All my dreams
Pass before my eyes with curiosity

Dust in the wind
All we are is dust in the wind

Same old song
Just a drop of water in an endless sea
All we do
Crumbles to the ground, though we refuse to see

(Aa aa aa)
Dust in the wind
All we are is dust in the wind
Oh, ho, ho

Now don't hang on
Nothin' lasts forever but the earth and sky
It slips away
And all your money won't another minute buy

Dust in the wind
All we are is dust in the wind
(All we are is dust in the wind)

Dust in the wind
(Everything is dust in the wind)
Everything is dust in the wind
(In the wind)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου